Uw therapeut

Mijn naam is Suzanne Coppens.

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de reguliere “westerse” geneeskunde werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Door mijn eigen positieve ervaring met acupunctuur raakte ik geïnteresseerd in deze Chinese Geneeswijze. Na jaren van intensieve studie, observatie, praktijklessen en maandelijkse supervisie is in 2014 mijn praktijk PuurQi in Groesbeek (bij Nijmegen) geopend.

Professionaliteit, persoonlijke aandacht en empathie staan centraal tijdens de behandelingen. Hoewel Acupunctuur als alternatieve geneeswijze vaak als zweverig en “niet bewezen” wordt bestempeld bewijs ik in mijn praktijk dat dit absoluut niet het geval is. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de Chinese Geneeswijze een perfecte aanvulling zijn op de reguliere westerse behandelmethoden. In een tijd van gehaast leven en hard werken is een geestelijke en lichamelijke balans noodzakelijk om te zorgen dat je gezond blijft.

Suzanne Coppens

Suzanne Coppens

Acupuncturist en tuina therapeut

De behandeling

Het eerste consult begint met een uitgebreid intakegesprek aan de hand van een vragenlijst en een pols- en tongdiagnose volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. We inventariseren je klacht(en) en je gezondheid in het algemeen. Dankzij deze uitgebreide kennismaking kan er een diagnose gesteld worden en wordt een behandelplan opgesteld. Na de intake starten we meteen met een eerste behandeling.
De duur van dit consult is doorgaans 1,5 uur. Vervolgbehandelingen variëren van 45 minuten tot een uur.


Voor en na de behandeling
Voorafgaand aan een behandeling is het van belang om niet te zwaar te tafelen of juist honger te hebben. Graag op de dag van het consult niet de tong poetsen en vlak voor de afspraak geen koffie drinken, drop eten of andere zaken die de tong sterk kleuren; dit om een goede tongdiagnose te kunnen stellen. Omdat acupunctuurpunten zich over je hele lichaam bevinden is het handig om gemakkelijke, loszittende kleding te dragen zodat ik gemakkelijk bij je armen, benen, rug en buik kan. Drink na afloop voldoende water om alle vrijgekomen afvalstoffen snel af te voeren.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig
Omdat ieder mens uniek is en zijn eigen genezingsproces doormaakt is het moeilijk van tevoren vast te stellen hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn om de klacht(en) te verhelpen of te verbeteren. In de regel zal een acute klacht sneller te verhelpen zijn dan een chronische klacht. Na 3-5 behandelingen bespreken we de voortgang en ontwikkeling en stellen we zo nodig het behandelplan bij.

Indicaties

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent de effectieve werking van acupunctuur voor meer dan 50 aandoeningen of klachten. Elke acupuncturist heeft daarnaast ook zijn eigen specialisaties, naargelang de interesses, de gevolgde bijscholingen en de ervaring in de eigen praktijk.

 • Allergie

  Allergische verkoudheid, hooikoorts, astma/bronchitis, allergie voor voedsel en huisdieren.

 • Bewegingsapparaat

  Nek en rugklachten, stijfheid, pijnklachten, bewegingsbeperkingen, artrose, verstuikingen, reumatische aandoeningen, spierklachten, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, krachtsvermindering, tintelingen, fibromyalgie.

 • Borst

  Spanning op de borst, pijn op de borst, hartkloppingen, opgezette/pijnlijke flanken.

 • Buik

  Buikkrampen, buikrommelingen, buikpijn, opgezette buik.

 • Gynaecologie

  Menstruatieklachten, premenstrueel syndroom, overgangsklachten, gespannen pijnlijke borsten, sommige vormen van onvruchtbaarheid.

 • Huid

  Transpiratieproblemen, jeuk, droge huid, eczeem, acne, gordelroos, steenpuisten.

 • Hoofd

  Hoofdpijn, migraine, haaruitval, aangezichtspijn, duizeligheid, zwaar gevoel in het hoofd.

 • Interne aandoeningen

  Bloedarmoede, kouwelijkheid, hitte gevoel, doorbloedingsproblemen, hoge of lage bloeddruk.

 • Keel

  Schildklieraandoeningen, heesheid, keelpijn, spraakproblemen, brok in de keel.

 • Kinderziekten

  Bedplassen, slaapproblemen, astma, hoest, oorpijn, darmklachten, groeipijn.

 • Long

  (Chronische) verkoudheid, hoest, kortademigheid, hyperventilatie.

 • Maag/darm

  Misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, zuurbranden, oprispingen, maagpijn, diarree, constipatie, aambeien.

 • Mentale stoornissen

  Slaapproblemen, rusteloosheid, angst, flauwvallen, dwangmatig huilen/lachen, depressie, snel schrikken, vergeetachtigheid, gebrek aan energie, stress, burn-out, gevoel van algehele zwakte.

 • Mond, neus en ogen

  Slechte adem, droge mond, tandvleesproblemen, (chronische) loopneus; ontstoken, jeukende, tranende, droge, branderige ogen, wazig zien, vlekken zien.

 • Urinewegen

  Urineweginfectie, incontinentie, impotentie, vroegtijdige/nachtelijke zaadlozingen.

 • Zwangerschapsklachten

  Misselijkheid, zure oprispingen, stuitligging, pijn na de bevalling, stimuleren van borstvoeding.

 • Overige

  Overgewicht, syndroom van Ménière, rusteloze benen, nervositeit, irritatie, vochtophoping in de ledematen.

Neem gerust contact op als je vragen hebt over jouw persoonlijke klacht of als deze niet op de website genoemd wordt.